14 september 2019

Niet opnieuw ontwerp Viking aanpassen.

Afgelopen woensdag hadden we in de gemeenteraad de architect van de Viking (nu Mimik), Bjarne Mastenbroek, op bezoek. Hij beklaagde zicht over ongelukkig te zijn met het beoogde eindresultaat en sprak zelfs van een 'rotte kies aan de IJssel'. 

Het gaat om de luchtbehandelinstallatie die op het dak van de nieuwbouw komt. Een oplossing die de gerenommeerde architect niet ideaal vindt en ook niet uitgangspunt was in het oorspronkelijke ontwerp dat hij moest maken. 

Hij vergeet echter te melden dat zijn plan voor de luchtbehandelinstallatie niet uitvoerbaar bleek en dat er dus gezocht moest worden naar een andere oplossing. Diverse ontwerpen stuitten op bezwaren van omwonenden en erfgoedorganisaties. Uiteindelijk werd deze oplossing gevonden en deze is goed verdedigbaar. 

Daarbij komt Mastenbroek wel een beetje laat met zijn verhaal. Het heeft wethouder Frits Rorink erg veel moeite gekost om te komen tot een bevredigende oplossingen. We gaan niet opnieuw de plannen aanpassen. De Viking heeft ons al genoeg hoofdbrekens en geld gekost.

De bouw ligt nu goed op schema en we hopen dat de heer Mastenbroek straks toch trots kan zijn op dit beeldbepalende gebouw in de Deventer binnenstad. 

Wilt u op dit artikel reageren? Dat kan, we gaan graag met u in gesprek. 

 

Henk Groothuis, fractievoorzitter CDA-Deventer 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.