29 september 2021

Persbericht CDA Deventer - Tijd voor verandering

Voor de zomervakantie heeft voormalig lijsttrekker van CDA Deventer Henk Groothuis een besluit genomen om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 zullen plaatsvinden. Ongeveer 15 jaar is Henk, in verschillende rollen, zeer nauw betrokken geweest bij CDA Deventer voor de gemeente Deventer. "Maart 2022 is voor mij een goed moment om definitief afscheid te nemen. De nieuwe lijsttrekker is door de ALV gekozen. Ik wens haar alvast alle succes en steun toe. Mijn toewijding aan het CDA is blijvend", aldus Henk Groothuis. We respecteren het besluit van Henk Groothuis en bedanken hem voor al zijn inzet én betrokkenheid in de afgelopen 15 jaar

Graag stellen wij de nieuwe lijsttrekker van CDA Deventer aan u voor: TEUNI SCHOLTHOF

Teuni Scholthof (35 jaar) is in Deventer geboren en opgegroeid op het platteland bij Bathmen. Op haar 22e werd ze lid van het CDA. Na haar studie heeft Teuni ruim zeven jaar gewerkt op het CDA partijbureau in Den Haag. Een paar jaar geleden is ze, samen met haar man, terugverhuisd naar Bathmen. Ze hebben samen een dochter van een half jaar oud.

Haar motivatie waarom ze graag de gemeenteraad in wil: "Ik vind dat de politiek meer aandacht mag hebben voor dorpen en platteland. Ik ken daar zoveel mensen die de handen uit de mouwen steken om er met elkaar iets moois van te maken, in verenigingen of als vrijwilliger. In mijn opvoeding stond die betrokkenheid ook centraal. En als boerendochter weet ik hoe boeren zich in de steek gelaten voelen door de landelijke overheid. Ik hoop dat ik in de raad daar iets voor kan betekenen. Ook vind ik dat jongeren en jonge gezinnen beter vertegenwoordigd mogen worden."

Je mag van Teuni, als jonge ambitieuze vrouw, een andere stijl verwachten dan van de gemiddelde politicus. Ze staat voor een politiek die in contact staat met mensen, die zich meer op de samenleving richt dan op het stadhuis. CDA Deventer onderscheidt zich van lokale partijen door niet één groep mensen te vertegenwoordigen, maar het brede belang voor ogen te houden. "Ik begrijp dat het landelijk CDA bij veel mensen nu niet in trek is, maar dat doet niks af aan ons lokale team: een team met hele verschillende mensen, allemaal met hart voor hun lokale gemeenschap. Ik ben er trots op om daar het boegbeeld van te mogen zijn!"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.