Bart van Moorsel

Lid Provinciale Staten van Overijssel

Bart van Moorsel,

CDA-Statenlid en kandidaat voor provinciale verkiezingen 2019. 

Woonplaats: Deventer, de Vijfhoek

Over mij: Ik ben 57 jaar, getrouwd en vader van 2 kinderen en woon al weer ruim 25 jaar met plezier in Deventer.

Ik ben nu 2 jaar lid van provinciale staten, zeg maar het parlement van Overijssel. Daarvoor was ik al 2 jaar fractievolger. Als woordvoerder Verkeer en Vervoer heb ik een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan besluiten over infrastructuur, zoals bijvoorbeeld de geluidsmaatregelen langs de A1 in Bathmen en de rotonde bij Oude Molen. De provincie besluit over veel zaken die ons in Deventer raken, zoals waar de bussen rijden en hoe we de schaarse ruimte gebruiken. Ook betaalt de provincie mee aan grote evenementen, het Orkest van het Oosten en poppodia zoals het Burgerweeshuis. Daarbij moeten de juiste keuzes worden gemaakt voor de inwoners van Overijssel en voor Deventer in het bijzonder. Daar zet ik mij graag voor in.

Waarom CDA: In 2006 heb ik bewust gekozen voor het CDA als een partij, die midden in de samenleving staat, die bij de voorbereiding van besluiten luistert naar de mensen waar het om gaat en die mensen verbindt in plaats van tegen elkaar opzet. De uitgangspunten van het CDA rentmeesterschap, publieke gerechtigheid en gespreide verantwoordelijkheid passen bij mijn beeld van de samenleving. Het versterken van gemeenschappen en het stimuleren van samenwerking staat bij het CDA hoog in het vaandel. Dat zie je terug in subsidies voor dorpshuizen zoals op het sportpark in Lettele. 

Mijn inspirator: Mijn zoon Joost die een verstandelijke beperking heeft en volledig afhankelijk is van anderen. De wijze waarop hij geniet van kleine dingen in het leven en de beperkte ontwikkeling, die hij toch nog doormaakt, zijn voor mij een belangrijke bron van inspiratie. 

Mooiste plekje van Deventer: De IJssel. Als actief lid van de Deventer Kano Vereniging geniet ik regelmatig vanuit mijn kano van de natuur in de uiterwaarden en de schitterende ligging van Deventer aan de IJssel. Ik ben trots op Deventer en de omliggende dorpen Bathmen, Diepenveen, Schalkhaar, Colmschate, Okkenbroek, Lettele, Loo en Oxe en ik kan het dan ook niet nalaten daarover te vertellen waar ik ook ben. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.