Elske van der Mik

Provinciaal Statenlid Overijssel

In 2004 kwam ik als dierenarts voor het grote vee (ook wel veearts genoemd) te werken in een grote dierenkliniek in Deventer. Hierdoor kwam tegelijk mij tweede wens in vervulling, namelijk te mogen wonen in de mooiste stad van Nederland.

De eerste tien jaar met veel plezier op de zandweerd en inmiddels alweer een aardige tijd met minstens zoveel lol in Schalkhaar. Ik woon daar samen met mijn dochter, zoon, drie katten, kippen en vissen.

De afgelopen 2 raadsperioden heb ik mij bezig mogen houden met het sociale domein, de jeugdzorg, de WMO en de participatiewet. Zeer boeiende onderwerpen, waarbij het echt om de inwoners van Deventer zelf gaat. Mensen kunnen veel dingen heel goed zelf, vaak meer dan ze zich realiseren. Soms is een klein duwtje in de goede richting voldoende om de eigen regie weer op te pakken, in andere gevallen is er echter meer voor nodig.

De komende periode zou ik me er heel graag voor willen inzetten om de regels die we hierbij nodig hebben, nog eenvoudiger en helderder te maken. Minder bureaucratie, minder papieren invullen, sneller de juiste persoon vinden en eerder echt geholpen worden als dat nodig is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.