Henk Groothuis

Fractievoorzitter

Naam: Henk Groothuis, Fractievoorzitter en Lijsttrekker CDA-Deventer

Over mij: Sinds februari 2012 zit ik in de raad voor het CDA, en is sinds september 2013 ben ik fractievoorzitter. Portefeuille: Algemeen bestuur, gemeentelijke communicatie, economie, financiën , huisvesting gemeente, ICT, duurzaamheid, juridische zaken, onderwijs, publieke dienstverlening, vastgoed.

Na mijn studie Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen kwam ik in 1981 naar Deventer, Kluwer was mijn eerste werkgever. Ik ben in de loop der jaren ben verknocht geraakt aan Deventer en als het aan mij ligt ga ik hier nooit meer weg.

Als bestuurslid van Stichting Leergeld Deventer (www.leergelddeventer.nl) ben ik nauw betrokken geraakt bij Deventer en de Deventer samenleving. Ik zie dagelijks wat het betekent als gezinnen van een laag inkomen moeten rondkomen. Zeker voor kinderen is het niet leuk als je niet mee kunt doen aan sport en spel. Gelukkig hebben we dat met Stichting Leergeld opgelost, dankzij aanzienlijk subsidies van de gemeente Deventer en donaties van bedrijven en instellingen. Ons motto is: Kansen voor Kinderen!Waarom CDA: Het is leuk om volksvertegenwoordiger te zijn en ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de mensen in Deventer.

Favoriete plek in Deventer: Een bijzondere plek is voor landgoed De Bannink, een fraai stukje natuur in onze mooie gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.