Hengelo is volop bezig met de ontwikkeling van de binnenstad. Een belangrijk onderdeel hiervan is Volgens het CDA het betaald parkeren. Nu moet doordeweeks bijvoorbeeld tot 19.00 uur (op koopavonden tot 21.00 uur) betaald worden. Verwarrend en onlogisch. Reeds vele binnenstadbezoekers zijn hier al op onaangename wijze door verrast. Bij terugkomst bij de auto lag er bon op de voorruit omdat er na 18.00 uur ook nog betaald moet worden. Niet bepaald uitnodigend voor een volgend bezoek aan de binnenstad.

Om de binnenstad extra aantrekkelijk te maken heeft het CDA al meerdere malen opgeroepen om doordeweeks vanaf 17.00 uur het parkeren gratis te maken. Bijvoorbeeld goed voor de winkels omdat het aantrekkelijk wordt om nog even snel “de na het werk boodschappen” te doen zonder naar een parkeerautomaat te hoeven lopen, en goed voor de horeca omdat mensen dan makkelijker blijven hangen om wat te eten en te drinken.

Het CDA is dan ook blij dat onlangs tijdens de raadsactiviteit “Een werkbezoek aan de binnenstad” duidelijk werd dat een deel van het plan wordt overgenomen. Hier werd namelijk medegedeeld dat in het binnenstadplan is opgenomen dat betaald parkeren alleen tijdens openingstijden van de winkels geldt en dat parkeren op (koop)zon- en feestdagen gratis blijft. CDA-er Ron Wesseling: “Dit is een goed begin. Veel binnenstadbezoekers zullen met deze door het CDA gevraagde maatregel verlost zijn van de onaangename verassing bij terugkomst bij de auto na een middag – en avondbezoek aan onze steeds mooier wordende binnenstad. Het CDA zal zich verder blijven inzetten voor het afschaffen van het betaald parkeren vanaf 17.00 uur. Ook voor de koopavond. Dit geeft een impuls aan de speciale koopavond en nodigt uit om de volgende keer weer naar de binnenstad van Hengelo te komen!” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.