Ron Wesseling

Fractievoorzitter

Mijn naam is Ron Wesseling, ben getrouwd en woon met mijn vrouw en dochter in de Hasseler Es. Naast mijn werk als vakgroepmanager bij Bouwend Nederland ben ik al 17 jaar, waarvan ruim 14 jaar als voorzitter, actief voor de Wijkraad Hasseler Es. Daarnaast ben ik nu vier jaar actief als fractievertegenwoordiger voor CDA Hengelo. Dit betekent dat ik mij enerzijds inzet voor ondernemers en anderzijds voor de inwoners van Hengelo. Een goede combinatie om echt iets voor onze stad te kunnen doen, maar ook om te weten dat Hengelo niet af is. Er zijn nog vele uitdagingen waar ik mij voor in wil zetten. Dat begint ermee dat iedere Hengelo-er zich thuis moet voelen in zijn/haar eigen stad. Hiervoor zijn er onder andere voldoende en betaalbare woningen nodig, moeten er in Beckum (eindelijk) woningen gebouwd worden, moet de binnenstad verder verbeterd worden en moet Hengelo met de auto, de fiets en het OV goed bereikbaar zijn.

Nederland moet verduurzamen en Hengelo ook, maar niet ten koste van alles. De kosten voor onze inwoners mogen niet stijgen, voor windmolens is in Hengelo geen plek en zonne-energie moet op daken opgewekt worden. We gaan niet ons mooie buitengebied volleggen met zonnepanelen. Zo houden we onze stad groen en leefbaar.

Het CDA vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. De voorzieningen moeten op pijl blijven beginnend op buurtniveau met bijvoorbeeld speelvoorzieningen. Opbouwwerk moet weer terugkomen. Het begint met aandacht voor de jeugd. Verenigingen en sportclubs spelen hierbij een belangrijke rol. Het CDA steunt deze verenigingen en sportclubs als belangrijk onderdeel van onze sociale samenleving.

Als geboren en getogen Hengelo-er voel ik me thuis in Hengelo en ik wil dat al onze inwoners dit ook doen. Daarvoor wil ik me in de komende jaren inzetten. Samen met u. CDA Hengelo: Mensen voorop!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.