Weusthag en Woolde staan voorlopig nog niet op de planning om glasvezel te krijgen. Bewoners van deze buitengebieden trekken hierover aan de bel. Daarop stelt de fractie schriftelijke vragen. Het CDA vindt het tijd dat het hele buitengebied voorzien wordt van glasvezel.

Behoefte
Een goede internetverbinding is anno 2018 van wezenlijk belang van voor de bedrijfsvoering in het buitengebied. Raadslid Bernadette Morskieft: “Tegenwoordig worden veel gegevens digitaal verzonden en ontvangen. Het CDA heeft er moeite mee dat deze buitengebieden buiten de boot dreigen te vallen.”  Ook particulieren willen graag in aanmerking komen voor fatsoenlijk internet. Daarom vraagt de fractie hierover opheldering aan het college.

Geen genoegen
Het CDA heeft zich in de afgelopen jaren vaker sterk gemaakt voor goed internet in de buitengebieden. Hanneke Steen: “Daarin stonden we niet alleen. Het was een speerpunt van meerdere CDA fracties in de regio en de provincie. We hebben dit met elkaar op  de agenda gezet en vinden het belangrijk dat hierop wordt doorgepakt.” De fractie wil bij monde van Bernadette Morskieft graag horen wanneer Weusthag en Woolde stappen op dit vlak mogen verwachten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.