Hengelo en Overijssel aan vooravond van Waterstof Economie?

Ron Wesseling en Marcel Elferink hebben samen met de CDA statenleden Bouwien Rutten en Jeroen Meulink een werkbezoek gebracht aan het bedrijf Witte Energie van de Hengelose ondernemers Harry Evers en Peter Boers.  Deze ondernemers zitten sinds kort met hun bedrijf op de campus van High Tech System Park van Thales in Hengelo. Zij hebben concrete plannen voor de toepassing van waterstof als oplossing voor het energievraagstuk.

Tijdens het bezoek op vrijdag 18 januari presenteerden beide ondernemers hun ideeën voor onder andere een proefopstelling voor een eerste waterstof fabriek en de eerste waterstof tankstations. De CDA fractie vindt dit een prachtig voorbeeld van duurzaam en innovatief ondernemerschap en zal dit in de politieke markt van 30 januari over de voortgang van het programma Nieuwe Energie Hengelo onder de aandacht brengen.

Marcel: 'We houden als CDA Hengelo de ontwikkelingen op gebied van waterstof goed in de gaten en kunnen deze ontwikkelingen in de nabije toekomst zeker aan de orde stellen als bijdrage voor de energietransitie en de kansen voor bedrijvigheid en werkgelegenheid in onze stad en regio.' 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.