Onze fractievertegenwoordiger Ron Wesseling heeft namens onze fractie schriftelijke vragen gesteld over het uitblijven van de boom en speeltoestellen op het Burgemeester Jansenplein en Enschedestraat.

Hieronder leest u zijn bijdrage.

 

Hengelo, 21 mei 2021
Betreft: Schriftelijke vragen over de boom op het Burgemeester Jansenplein en over de speelvoorziening op of in de nabije omgeving van het horeca/evenementenplein.

 

Geacht college,

De herinrichting van de binnenstad krijgt steeds meer vorm. De Enschedesestraat is gereed, binnenkort wordt gestart met de herinrichting van het marktplein en ook het horecaplein nadert zijn voltooiing. De bestrating ligt erin, de waterpartij spuit, er wordt op korte termijn gestart met de bouw van de horecawand en bovenal er is weer reuring op het plein. Je zou zeggen dat dit deel van de Hengelose binnenstad bijna klaar is. Bijna, want er ontbreekt nog wat.

In de aanloop naar de herinrichting van het Burgemeester Jansenplein naar wat nu het horeca/evenementenplein is geworden is er veel commotie geweest rond kap van de ceder die op dit plein heeft gestaan. Bij de herinrichting paste er geen boom op de plek waar de ceder heeft gestaan. Er zou daarom op een andere plek op het plein zoals ook in het vastgestelde ontwerp staat een (gezichtsbepalende) boom worden geplant. Tot op heden is deze boom nog niet geplant.

Voor de herinrichting stond er aan de Enschedesestraat tegenover De Twee Wezen en Stravinsky een speelvoorziening. Bij de herinrichting van de Enschedestraat is deze verwijderd met de gedachte dat er na de herinrichting in de buurt van of op het horecaplein weer een speelvoorziening zou komen. Leuk voor bijvoorbeeld de kinderen waarvan de ouders gezellig op het terras zitten. In de gemeenteraadsvergadering van 30 januari 2018 is hierover ook de “Motie behoud speelvoorziening Enschedestraat” aangenomen.

Het CDA Hengelo is van mening dat naast het gestalte doen van toezeggingen juist relatief kleine dingen als de boom en de speelvoorziening het verblijf in onze mooie vernieuwde binnenstad veraangenamen. Zij maken dit deel van de binnenstad af.

We hebben de volgende vragen:

  1. Waar en wanneer wordt op het horecaplein de vervangende boom geplant?
  2. Waar en wanneer wordt de speelvoorziening op of in de nabije omgeving van het horecaplein geplaatst?

 

Met vriendelijke groet,

 

Ron Wesseling, Fractievertegenwoordiger CDA Hengelo

 

 

Antwoord college d.d. 29 juni 2021

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.