Hanneke Steen-Klok

Wethouder

Mijn naam is Hanneke Steen, 39 jaar en getrouwd met Ryan. Ik ben geboren en getogen in Hengelo en ben hier helemaal thuis. We wonen op ’t Genseler. Sinds 2014 ben ik Hengelose volksvertegenwoordiger, waarvan in raadsperiode 2018-2022 fractievoorzitter. Ik vind het mooi en eervol om op deze manier een steentje bij te dragen aan onze gemeente en de samenleving waar ik deel van uit maak. We wonen in een sterke gemeente, die keer op keer laat zien ondernemend, innovatief, solidair en gastvrij te zijn.  

We hebben alles in huis: veel verenigingen, goede voorzieningen, ruimte keuze aan goede scholen, een top ROC en een prachtig buitengebied. We hebben de bedrijven en infrastructuur om economisch van belang te zijn. En bovenal: we kennen noaberschap, veel vrijwilligers, mensen die omzien naar elkaar en een vaste waarde zijn voor velen. Het zijn de mensen die Hengelo, Hengelo maken.  

We hebben ook de uitdagingen van goede zorg op maat, betaalbare huisvesting en leefbaarheid. Ik ben trots op onze CDA visie voor Hengelo, waarin we mensen voorop zetten. Hengelo is fantastisch zoals het is, maar we zijn zeker nog niet klaar. Ik sta samen met ons gedreven kadidatenteam klaar om daar mijn schouders onder te zetten. 

Op 25 mei ben ik geïnstalleerd als wethouder. Een bijzondere eervolle taak om als wethouder mijn eigen Hengelo te mogen besturen. Mijn portefeuilles zijn:
- Mobiliteit, verkeer en vervoer
- Financiën
- Belastingen
- Grondzaken
- Beheer Grijs
- Burger en bestuur

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.