Riekele Bijleveld

Fractielid

Mijn naam is Riekele Bijleveld en ik woon vanaf 2001 in Goor. In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger bij de Hofkerk en ik zing met veel plezier in een gospelkoor.

Politiek is mij met de paplepel ingegoten: vader, broer schoonzus en vrouw waren of zijn politiek actief of hebben er zelfs hun beroep van gemaakt. Mijn opleiding bestuurskunde heb ik gevolgd aan de Universiteit Twente. Ik ben na mijn werk bij de UT, nu werkzaam als zelfstandig adviseur.

Toen de CDA-afdeling Hof van Twente mij vroeg of ik eventueel belangstelling had voor een verkiesbare plaats, heb ik daar vrij snel ja op gezegd. Belangrijke overweging voor mij was dat er op dat moment voor het CDA geen enkel raadslid in de raad zat die woonachtig was in Goor. Dat terwijl 35% procent van de inwoners uit Goor komt en ook daar voldoende werk aan de winkel is op het terrein van cultuur, centrumontwikkeling, bedrijvigheid, huisvesting voor jong en oud en duurzaamheid. Aan die thema’s zal ik graag mijn steentje aan bijdragen. 

 

Verkiezingsvlog

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.