11 november 2018

CDA stelt vragen over openingstijden afvalbrengpunt

De gemeente Oldenzaal beschikt over een eigen afvalbrengpunt. Op het afvalbrengpunt kunnen inwoners van Oldenzaal allerlei soorten afval en grondstoffen afleveren. Dit is onderdeel van de dienstverlening van de gemeente Oldenzaal.

Naar aanleiding van onze vragen over de openingstijden van het stadhuis heeft de CDA fractie veel opmerkingen gekregen over de openingstijden van het afvalbrengpunt in Oldenzaal. Deze openingstijden zijn:

Maandag tot en met vrijdag:

11:00 - 17:00 uur

Zaterdag:

10:00 - 16:00 uur


Eind 2017 is een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd, waarin de gemeente Oldenzaal heeft gevraagd hoe inwoners de dienstverlening van de gemeente ervaren. Helaas vormden de openingstijden van het afvalbrengpunt geen onderdeel van dit klanttevredenheidsonderzoek. De CDA-fractie vindt dit een gemiste kans, want hierdoor is niet duidelijk wat de Oldenzaler hierin wenst. Wij zijn benieuwd of u als College meer inzicht heeft in de behoefte van de Oldenzalers.

Onze fractie krijgt met name vragen over de openingstijden op de zaterdag. Wij krijgen signalen binnen dat juist de zaterdag een dag is waarop veel inwoners hun afval wegbrengen. Hierdoor meent het CDA dat het wenselijk is om de openingstijden op de zaterdag te verruimen.  Daarnaast zijn wij benieuwd of er ook behoefte is voor een avondopenstelling. De eventuele verruiming op een aantal tijden kan vervolgens gecompenseerd worden met een kortere openingstijd op een andere dag. Het CDA vindt het belangrijk dat de openingstijden van het afvalbrengpunt aansluiten op de behoefte van de inwoner. Dat wil dus zeggen langer open op zaterdag, een drukke dag op het afvalbrengpunt, en eventueel op een andere dag korter. 

Wij hebben daarom de volgende vragen:

-          Heeft het College inzicht in de behoefte van de Oldenzalers?

-          Sluiten de huidige openingstijden van het afvalbrengpunt aan bij de wens van de inwoner?

-          Indien niet, bent u bereid om onderzoek te doen naar de behoefte van de Oldenzaler en eventueel de openingstijden van het afvalbrengpunt hierop aan te passen?   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.