09 november 2021

Wethouder Alida Renkema verlaat Oldenzaalse politiek

Wethouder Alida Renkema heeft kenbaar gemaakt dat zij de Oldenzaalse politiek bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zal verlaten. “Ik heb tot nu toe een geweldige tijd in de Boeskoolstad gehad, maar ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd met veel passie gewerkt voor de stad Oldenzaal en haar inwoners en vele fijne ontmoetingen gehad. Ik vind dat het nu - na bijna 7 jaren als wethouder - weer tijd is voor iets nieuws en ga mijn aandacht richten op andere zaken. Het zou daarbij ook mooi zijn om weer wat meer tijd met mijn gezin door te kunnen brengen.”

Renkema vervolgt: “Totdat het zover is blijf ik me vol inzetten voor Oldenzaal en hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een nog mooier en energieker Oldenzaal. Ik kijk terug op een fijne samenwerking binnen het college, met de gemeenteraadsleden, met mijn fractie en de ambtelijke organisatie en wil graag deze periode samen met mijn collega’s goed afsluiten. Ik ben erg dankbaar dat ik deze functie heb mogen uitoefenen in deze mooie en bijzondere stad met zoveel pareltjes.”

Binnenstad, ruimtelijke ordening en cultuur

Alida Renkema volgde eind juni 2015 Hans Bekke op. Ze was daarvoor griffier in de gemeente Zwartewaterland en CDA-lid van de Provinciale Staten. Eerder was ze voor deze partij fractievoorzitter en wethouder in Zwolle. In het vorige college had Alida Renkema onder meer de coördinatie van het Masterplan Binnenstad, het project Groote Markt en de Spontane Binnenstad in haar portefeuille. In het huidige college heeft ze de volgende onderwerpen onder haar hoede: verkeer en vervoer, coördinatie binnenstad, cultuur, ruimtelijke ordening, grondbeleid, omgevingswet, WABO / vergunningverlening, volkshuisvesting en de gebiedsontwikkeling NOT. Vanuit deze rol is ze met name betrokken geweest bij ruimtelijke ontwikkelingen in Oldenzaal, bijvoorbeeld de Groote Markt, het Singelpark, de Stakenbeek, de Graven Es, de Vijfhoek, centrum de Thij en bij de invulling van diverse inbreidingslocaties (voorheen de zogenaamde ‘rotte kiezen’).

Natuurlijk moment

Na de gemeenteraadsverkiezingen 2022 keert Alida Renkema dus niet terug: “Ik heb de afgelopen jaren in samenwerking met de raad, college, partners en de ambtelijke organisatie het nodige mogen realiseren. Dat verdient onze mooie stad en dat geeft me ook een goed gevoel. Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen, is wat mij betreft een natuurlijk moment aangebroken om mijn besluit kenbaar te maken. En dat is dat ik niet meer beschikbaar ben voor een politieke functie in Oldenzaal.”

Reactie CDA bestuur & fractie 

Zowel bestuur als fractie hebben begrip voor de keuze van Alida Renkema. De afgelopen jaren heeft Alida veel betekend en gerealiseerd voor Oldenzaal. Wij willen Alida heel erg bedanken voor haar inzet. Van afscheid is gelukkig nog geen sprake, want de komende maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen zullen wij ons samen met Alida blijven inzetten voor Oldenzaal. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.