Hennie Maartens

Raadslid

Naam: Hennie Maartens

Functie:
Raadslid voor het CDA Oldenzaal
Senior adviseur maatschappelijke ontwikkeling in Enschede

Politieke interesse: Breed: sociaal, economisch en fysiek

Over mij:
Geboren in 1953. Getrouwd in 1978 met mijn grote liefde Hermien. Samen hebben we 4 kinderen (3 jongens en 1 meisje gekregen). In 1985 zijn we samen met onze huisgenoten Marcel en Hermien verhuisd naar Oldenzaal. Daar hebben we in alle opzichten ons plekje gevonden in de wijk Zuid-Berghuizen.
In de wijk hebben allerlei vrijwilligerswerk gedaan onder andere voor de kerk, de sport en de buurtvereniging. Zelf heb ongeveer acht jaar in het parochiebestuur van de Mariakerk gezeten en ben ongeveer 10 jaar voorzitter geweest van het roemruchte FC Berghuizen. Kort nadat ik daarmee gestopt was werd ik benaderd door het CDA met de vraag of ik interesse had om de actieve politiek in te gaan.

Waarom CDA?
Dat juist het CDA bij mij aanklopte was precies goed. Die partij past bij mij en dan niet persé door de C maar vooral door de D en de A. Ik ben democraat in hart en nieren en wil vanuit de politiek graag een appel doen op de samenleving. We moeten er samen voor zorgen dat Oldenzaal een stad blijft waarin het goed wonen, leren, werken, recreëren en ontspannen is. Daarbij is respect voor elkaar en voor onze natuurlijke leefomgeving vanzelfsprekend. Dat past geweldig goed bij de uitgangspunten van het CDA. Dat mijn vader in Enschede bestuurder is geweest van de Katholiek Arbeiders Beweging (KAB) en mijn opa in Losser Raadslid was voor de RKSP (Rooms Katholieke Staats Partij) en later voor de RKVP (Rooms Katholiek Volks Partij) zal wel mede ten grondslag hebben gelegen aan mijn eigen maatschappelijke instelling en daarbij horende politieke keuze.

Mooiste plekje van Oldenzaal
Is en blijft toch de plek waar wij mogen wonen, aan de rand van Zuid-Berghuizen aan de Boerskottenlaan, met aan de voorkant de wijk en aan de achterkant een geweldig natuurgebied. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.