04 maart 2018

CDA bezoekt Europarlementariër Annie Schreijer–Pierik in Straatsburg

De Overijsselse politica Annie Schreijer–Pierik heeft de CDA-afdelingen van Olst-Wijhe, Deventer en Raalte uitgenodigd voor een bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg. Het tweedaagse bezoek staat gepland op woensdag 3 en donderdag 4 oktober 2018 en per afdeling kunnen een beperkt aantal leden mee. 

Tijdens het bezoek heeft de groep:
• een rondleiding in het Europees parlement in Straatsburg;
• een presentatie „Werking Europees Parlement en EVP-fractie”;
• en is er gelegenheid om Straatsburg te bezoeken.

Tijdens het bezoek gaan de CDA-leden in gesprek met Annie en zullen lokale kwesties aan de orde worden gesteld. De eigen bijdrage voor de gezamenlijke busreis, warme maaltijd in het bezoekersrestaurant van het Europees Parlement en overnachting bedraagt € 69,-- (op basis van een tweepersoonskamer), exclusief overige maaltijden en eventuele verzekeringen. 

In 2015 brachten de drie afdelingen al een bezoek aan Europarlementariër Annie Schreijer–Pierik in Brussel, in 2016 aan CDA Tweede Kamerleden Erik Ronnes, Mustafa Amhaouch en Martijn van Helvert in Den Haag en dat smaakte naar meer. CDA Raalte voorzitter Frans Wichink Kruit: "Beide bezoeken zijn we met circa 40 leden afgereisd naar Brussel en Den Haag en ditmaal kunnen er maximaal 42 leden mee. Leden die eerder mee geweest zijn krijgen voorrang. Uit de groeiende interesse voor deze werkbezoeken ook buiten de gemeentelijke grenzen blijkt dat onze afdelingen bruisen!"

“Onze Annie”, zoals de Overijsselse Annie Schreijer–Pierik ook genoemd wordt neemt namens het CDA zitting in het Europees Parlement. De politica uit Hengevelde is gekozen met voorkeursstemmen en houdt zich onder andere bezig met milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid. Binnen het CDA zijn korte lijnen met afdelingen onderling, de provincie, Den Haag en Brussel. Op deze manier kan op een snelle en efficiënte manier kennis worden uitgewisseld en weten we snel wat er speelt.

Leden kunnen zich aanmelden voor 5 april 2018 bij: [email protected]. Niet in de gelegenheid om mee te gaan maar wel een vraag voor Annie of andere vragen kunnen ook worden gemaild. Voor nadere informatie kunt u ook bellen met Arno Kleine Staarman telefoon: 06-83530195 na 18 uur.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.