05 februari 2021

CDA wil perspectief voor de jeugd

Wat doet het met kinderen als zij niet naar school kunnen maar samen met een broertje aan de keukentafel zitten om “les” te krijgen van papa of mama en via het scherm. Niet kunnen spelen met leeftijdsgenootjes, niet met verhalen thuiskomen over wat er op school is gebeurd. Maar ook die 18-jarige die niet uit kan, zijn studie achter de laptop volgt. Waar motivatie en het niet hebben van perspectief zo maar een verloren jaar kan opleveren. Dan hebben we het nog niet eens over de kinderen waarbij de thuissituatie stressvol of nog erger, niet veilig is.

Wethouders jeugd maken zich ernstig zorgen over de situatie van kinderen en jongeren in deze Lock down. Daarom hebben zij een brandbrief geschreven aan premier Rutte, het demissionair kabinet en de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Deze brief heeft als onderwerp: “Oproep tot actiegericht deltaplan jeugd” en is medeondertekend door onder andere Jeugdzorg Nederland.

Aaltje Booijink heeft namens de CDA-fractie tijdens de raadsvergadering hierover vagen gesteld. Want op dit moment is er geen enkel perspectief voor jeugd in deze coronacrisis.  Het is belangrijk hier aandacht voor te hebben.

De jeugd heeft de toekomst! Zeker, maar dan moeten we ons nu inzetten voor dat actiegerichte deltaplan. We moeten met elkaar nadenken over hoe het verder moet op school, met studeren, met werk. Met ideeën en mogelijkheden om goed voorbereid de crisis uit te komen. Zodat we perspectief en zekerheid bieden voor de toekomst van onze jeugd.

Namens de CDA-fractie Raalte,

Aaltje Booijink-Jonkman

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.