08 maart 2018

'De wereld draait door vrouwen': een terugblik op de themabijeenkomst

Aan de vooravond van de internationale vrouwendag, was het goed om met elkaar aan tafel te gaan en met elkaar te spreken wat ons beweegt. “Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Zij is meer waard dan edelstenen” een citaat uit Spreuken 31.

Hilde Palland aan tafel gesproken met Ruth Peetoom, Marjan Holtrust, Willemien Koning, Gonneke Bennes, Magreet Bosma, Janine de Kleine, Jacolien van de Wetering en Aaltje Booijink. 
Stuk voor stuk zitten hier sterke vrouwen, die op de één of andere manier een keus hebben gemaakt om zich in te zetten voor de maatschappij.
Voor de politiek is het een hele uitdaging om een net zoveel vrouwen als mannen op de lijst te hebben staan. En dat is dus ook niet gelukt. Maar er is wel een positieve verandering gaande.

Kom uit voor je mening, voor jezelf en voor die ander en richt je op de volgende generatie. Wat willen wij doorgeven aan een die volgende generatie? Zoals Michelle Obama in haar speech zei, vrij geïnterpreteerd door mij: Wij willen onze mooie gemeentes doorgeven aan generaties na ons, aan mijn kinderen en de kinderen na hen. Wij willen dat eenieder zich veilig voelt, dat je mag zijn wíé jij bent. Met je eigen achtergrond, met je eigen gedachten. In samenwerking naar elkaar luisteren, elkaar bevragen, samen aan onze leefomgeving werken. Waar iedereen meetelt en waar iedereen van waarde is.
Aan het eind van de avond heeft Miranda Wesselink afscheid genomen van Fie Freriks, voorzitster van het CDAV Overijssel. Zij heeft veel energie gestoken in het CDAV Overijssel en nu is er verjonging in het bestuur en worden er 3 activiteiten in het jaar georganiseerd. We danken Fie van harte voor haar inzet en wensen haar alle goeds voor de toekomst.

We kunnen terugkijken op een zeer inspirerende en motiverende avond. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.