27 februari 2018

De Wereld Draait Door/Vrouwen?!

‘De Wereld Draait Door/Vrouwen?!’ Dat is het thema van de avond georganiseerd door CDA Vrouwen Overijssel op woensdagavond 7 maart in Kampen. In MaGreet zal Hilde Palland als presentator van de avond diverse dames aan tafel ontvangen uit het bedrijfsleven, lokale politiek en de zorg. Landelijk CDA Partijvoorzitter en theologe Ruth Peetoom schuift als tafeldame aan. 

Tot de gasten die aanschuiven aan de interviewtafel behoren lokale politici zoals Janine de Kleine, Jacolien van de Wetering, beide CDA raadslid in Kampen, agrarisch onderneemster  Willemien Koning-Hoeve, tevens voorzitter van de Women's Committee van Copa-Cogeca en Gonneke Bennes, organisatie en communicatie-adviseur.

 
Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Zo’n 100 jaar geleden kregen vrouwen in Nederland stemrecht (1917) en actief kiesrecht (1919). Vandaag de dag is er nog een wereld te winnen als het gaat om evenredige vertegenwoordiging en gender-gelijkheid.

Dit jaar staat internationale vrouwendag in het teken van ‘gebruik je stem’ gericht op de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.