07 april 2018

Een week in de raad...

'De politiek' wordt vaak verweten dat ze in campagne tijd van zich laten horen en daarna niet meer. Daar gaan we verandering in brengen. Het is goed en ook leuk om met jullie onze ervaringen te delen, niet alleen politiek inhoudelijk maar ook gewoon als mens. 

Bij deze doe ik de aftrap.

Donderdag 23 maart stond gepland als installatie datum voor de nieuwe raad. Zoals jullie misschien weten, was het witte donderdag die dag. Dan wordt er in de kerken het laatste avondmaal gevierd. Het is op aanvraag van het CDA geregeld dat de vergadering om 20.30 uur begon en ik dus in de Plaskerk eerst het avondmaal kon vieren. Resultaat was wel dat ik om 20.25 uur de raadszaal binnen kwam, gauw een kop koffie en de vergadering kon beginnen. Een feestelijke vergadering waarin de leden werden geïnstalleerd. Ik heb de eed afgelegd, een bijzonder moment voor mijzelf, officieel raadslid! Waar een lange periode aan vooraf is gegaan. Hard werken, veel ervaring opdoen, netwerk opbouwen, campagne voeren, samen een team vormen en tegenslagen op vangen. Het was hectisch maar met heel veel energie. Een periode waarin het ook belangrijk is dat je kunt rekenen op je man en op je gezin. Trots kan ik zeggen dat ik een geweldig team achter mij heb staan, anders was ik er ook nooit aan begonnen.

Het is nu zaterdag, de afgelopen week ben ik al meerdere malen in het gemeentehuis geweest. Dinsdag is het inwerkprogramma, dat samengesteld is door de griffie, begonnen. Er worden meerdere cursussen, workshops en bijeenkomsten georganiseerd om de raadsleden zo goed mogelijk voor te bereiden en te scholen voor hun taak. We hebben twee boeken ontvangen en we zijn wegwijs gemaakt in het internetprogramma. 

Deze week is er ook gesproken met de informateur en hebben we als team een bijeenkomst gehad. Het is dynamisch, vol energie. 

Ik word veel aangesproken, hoe doe je dat met je werk? Ga je minder werken? Je zult wel druk zijn....ja het is druk maar dat is niet erg en ik blijf "gewoon" werken. Natuurlijk hebben André, mijn man, en ik het hier vaak over gehad. We hebben een goede manier gevonden waardoor ik het raadslidmaatschap voor het CDA op een goede manier kan doen. 

Ik heb er alle vertrouwen in! Ik hoop jullie gauw te ontmoeten.

Wil je contact met mij opnemen? Dat kan:

Telefoon: 06-34342183 graag tussen 18.30 uur en 19.00

Mail: [email protected]

 

Hartelijke groet,

Aaltje Booijink

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.