02 november 2017

Guus Temmink voorgedragen als Kandidaat Lijsttrekker Gemeenteraadverkiezingen 2018

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft het bestuur van CDA Raalte een kandidaatstellingscommissie ingesteld. Deze commissie heeft als opdracht om het bestuur te adviseren over de lijsttrekker en de volgorde in de kandidatenlijst.

De kandidaatstellingscommissie heeft al vele gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten voor de lijst van CDA Raalte. Een voorstel met de volgorde in de kandidatenlijst volgt nog, maar de commissie heeft al wel voorgesteld om Guus Temmink aan te wijzen als kandidaat lijsttrekker.

Het vaststellen van de lijsttrekker geschiedt in de Algemene Ledenvergadering CDA Raalte op 20 november a.s.

Het bestuur van CDA Raalte heeft besloten om met een enkelvoudige voordracht richting de leden te komen. Leden hebben de mogelijkheid tot het indienen van een tegenkandidaat. 

Naast jaren bij de jongerenafdeling (CDJA) en diverse jaren in het bestuur van CDA Raalte is Guus (49) inmiddels bezig aan zijn tweede termijn als lid van de gemeenteraad van Raalte. Vanaf januari 2015 is hij fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij controller bij Veldhuis Media bv in Raalte.

Guus zal in zijn functie als lijsttrekker de richting aangeven hoe het CDA denkt om Raalte economisch verder te ontwikkelen. Maar ook dat Raalte een gemeente moet blijven waar het veilig is, waar onze kinderen goed kunnen opgroeien, waar we goede zorg hebben en waar we met respect met elkaar omgaan. Afgelopen jaren is er  veel tijd en energie gestoken in een gezond huishoudboekje waarbij er ook ruimte was voor nieuwe investeringen! Deze gezonde basis geeft vertrouwen voor de toekomst van de mooie gemeente Raalte. 

Guus ziet nu al uit naar een mooie campagne samen met alle CDA-kandidaten, leden en vrijwilligers. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.