27 augustus 2017

Lokale "CDA-held” uit Dalfsen verrijkt Tweede Kamer met boerenverstand!

Op maandagavond 10 juli 2017 tijdens een open en interactieve CDA Raalte bijeenkomst bij recreatiebedrijf de Maathoeve aan de Witteveensweg 23 in Heeten beleeft Maurits von Martels “één van zijn mooiste avonden”! Ons CDA Tweede Kamerlid uit Dalfsen vertelt over zijn ervaringen “100 dagen boerenverstand in de Tweede Kamer”, maar wil vooral luisteren wat er bij de mensen leeft…

Zeer scherpe en kritische vragen worden aan Maurits von Martels gesteld door Dick Assink en Toon Metz:

 “Is de slogan ''Méér boerenverstand in de Tweede Kamer” aan een niet-agrariër uit te leggen?”

  1. “Heeft de N35 een eigen Tweede Kamerlid nodig?”
  2. “Hoe denk je de omslag van te veel focus op de Randstad in relatie tot je eigen portefeuille te kunnen beïnvloeden?”

Op de vraag van Toon Metz hoe de omslag van overmatige focus op de Randstad hersteld kan worden antwoordt Maurits von Martels gepassioneerd: “verandering is een langzaam proces met een lange adem”. Hij benadrukt dat een duidelijke visie van belang is om met andere partijen vanuit de gedeelde waarden naar oplossingen te zoeken. Duurzaamheid als waarde zit bijvoorbeeld bij het CDA geworteld als rentmeesterschap (één van de vier uitgangspunten van het CDA)!

Duurzaamheid bij het CDA geworteld als rentmeesterschap!

Maurits von Martels antwoord enthousiast op de vraag van Dick Assink, dat hij als CDA Tweede Kamerlid met en naast zijn portefeuilles regionale accenten legt bij bijvoorbeeld de vliegroutes Lelystad airport en de N35. Op de tweede vraag van Dick Assink of ''Méér boerenverstand in de Tweede Kamer” aan een niet-agrariër uit te leggen is?” geeft Maurits von Martels glashelder aan: “meer boerenverstand is juist bij de jeugd aangeslagen”. Het gaat er bij meer boerenverstand om, dat juist feiten en niet beelden leidend zijn en uiteraard is de slogan “niet in beton gegoten”!

Dick Assink en Toon Metz winnaars van de “Meet & Greet” met Maurits von Martels

Aan het eind van de open en interactieve CDA Raalte bijeenkomst ontboezemt Maurits von Martels zijn motivatie om in de politiek actief te zijn. Hij vertelt: “Als er zaken niet goed gaan kun je geërgerd aan de zijlijn staan roepen of kun je je als raadslid verkiesbaar stellen en constructief meedoen om een oplossing te vinden!”. Kandidaat zijn voor een lokale partij als het CDA Raalte of Dalfsen heeft daarbij nog de grote plus van de “verbinding” naar de provinciale, landelijke en Europese partijgenoten.  Maurits von Martels steunt daarom Salland in “Den Haag” en Maurits von Martels kan Salland vragen om ondersteuning in “Den Haag”!

Constructief verkiesbaar stellen als raadslid of boe roepen vanaf de zijlijn?

Kortom: mensen die niet geweest zijn hebben wat gemist en bijeenkomsten als deze “smaken” naar meer!

CDA Raalte,

10 juli 2017

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.