05 november 2017

Supervrijwilliger Giel Bisschop overleden

Giel Bisschop is woensdag 1 november op 75-jarige leeftijd overleden. Giel was van 2000 tot 2013 bestuurlijk actief bij CDA Raalte. Van 2002 tot 2003  leidde hij de partij.

Giel stond bekend om zijn bevlogenheid en grote betrokkenheid. Geen zee was hem te diep in het streven om goed te scoren voor onze partij. Hij beet zich graag vast in een discussie, maar hij streed dan met open vizier en altijd op basis van de inhoud. Bovendien schuwde hij niet om hier een daar een kwinkslag te maken om het luchtig te houden of de lucht te klaren.

Campagneleider

Giel was actief vele jaren campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook leidde hij lokaal de verkiezingscampagnes voor de Tweede Kamer, de Provinciale Staten en het Waterschap. De functie van campagneleider was Giel op het lijf geschreven en het was misschien zelfs symbolisch voor zijn karakter. Niet bang om op de voorgrond te treden als dat van hem werd verlangd, maar heel goed in staat om een stapje terug te doen als de kandidaat-raadsleden het podium nodig hadden.

Supervrijwilliger
In 2012, op de Landelijke Dag van de Vrijwilliger, is Giel door het landelijke bestuur van het CDA verkozen tot supervrijwilliger van de provincie Overijssel. Dit vanwege zijn jarenlange inzit voor de partij, vaak als stille kracht maar waar je altijd een beroep op kon doen. Samen met de supervrijwilligers uit andere provincies zijn zij destijds uitgenodigd voor een feestelijke dag in Den Haag op het Partijbureau en bij de Tweede Kamerfractie. Vanwege zijn verdiensten voor de lokale gemeenschap werd Giel dit jaar benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het CDA Raalte zal Giel Bisschop blijven herinneren als plezierig in de omgang, gedreven in zijn doelen, belangstellend naar de medemens en als supervrijwilliger.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.