15 februari 2018

CDA zet vrijwilligers in het zonnetje op Valentijnsdag

Vrijwilligers zijn mensen met hart voor andere mensen. Reden voor het CDA Steenwijkerland om, zoals ieder jaar, op Valentijnsdag een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dit jaar kregen Willem Schelhaas uit Scheerwolde en Bert Klaver uit Vollenhove een taart als uiting van waardering voor hun vrijwilligerswerk.

Willem Schelhaas doet al jaren vrijwilligerswerk in de eendenkooi, voor de kerk en voor Streekcentrum De Wielewaal. Namens het CDA overhandigde Rhandy Schreur hem de taart. “Mensen als Willem zijn belangrijk in de samenleving, zij maken van een gewone samenleving een sterke samenleving.”

Bert Klaver mocht een valentijnstaart in ontvangst nemen vanwege zijn inzet als vrijwilliger voor het project "Muziekonderwijs op de basisscholen in Vollenhove". Klaver heeft zich enorm ingezet om dit project tot uitvoering te brengen en niet zonder succes. De kinderen van groep 5 en 6 van het Kompas, de St. Martinusschool en de Voorpoort konden vorig jaar en ook dit jaar een workshop volgen met blaas- en slagwerkinstrumenten. Hij benadrukt dat hij het niet alleen heeft gedaan, ook andere leden van Vollenhoofsch fanfare hebben zich enorm ingezet. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Scala Centrum voor de Kunsten en natuurlijk de drie scholen in Vollenhove. Er worden al plannen gemaakt om ook in Blokzijl en St Jansklooster kinderen op school muziekonderwijs aan te bieden. Femedith Kersjes en Harmen Haasjes overhandigden de taart aan Bert Klaver. “Een prachtig voorbeeld van hoe je door samenwerking van één plus één drie kunt maken”, aldus Harmen Haasjes. “Het is belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, ook op muzikaal gebied. Dan is het belangrijk dat vrijwilligers zoals Bert Klaver dit vrijwilligerswerk gewoon doen.” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.