01 december 2021

Erik Homan Lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen

Erik Homan is door de ledenvergadering verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.
Hij stelt zich hier graag aan u voor:

Mijn naam is Erik Homan, 27 jaar en woonachtig in Steenwijk. Ik ben opgegroeid in het Groningse Marum en na periodes in Groningen (studie) en op Terschelling (werk) neergestreken in Steenwijk. Ik werk als beleidsadviseur veiligheid bij de gemeente Noordoostpolder en ben voor mijn werk bewust naar Steenwijkerland verhuisd. Een gemeente met historie, een gemeente waar natuur, industrie, landbouw, wonen en recreatie elk hun plek hebben. Als lijsttrekker wil ik deze harmonie bewaren en bewaken, voor de huidige, maar vooral ook voor de toekomstige generaties.

Al van jongs af aan heb ik de politiek meegekregen en uiteindelijk zelf de keuze voor het CDA gemaakt. Ik wil de klassieke kernwaarden van het CDA uitdragen, want daar kan ik mij heel erg in vinden. Een overheid die dienend is aan de behoeften van de burger, maar ook een overheid die optreedt waar nodig. Een rechtvaardige overheid, eerlijk, nuchter en met een tikkeltje boerenverstand. Jullie hoeven van mij geen lange, wollige verhalen te verwachten. Ik zeg waar het op staat en ik doe ook wat ik zeg. Ik ben positief, veel te enthousiast, sociaal en zie overal kansen en mogelijkheden in.

Dit zijn voor mij de uitgangspunten die het CDA zou moeten nastreven, zowel landelijk als lokaal. Op deze manier hoop ik een bijdrage te leveren om van het CDA weer de klassieke middenpartij te maken die het zou moeten zijn. De volkspartij die het cement van de samenleving is, een partij waar de burger van op aan kan, te beginnen hier in Steenwijkerland.

Met het team wat naast mij staat, heb ik er het volste vertrouwen in dat wij dit samen kunnen gaan doen. Een team met jonge, frisse ideeën. Een team met ervaring en een team met specialisme. Maar bovenal een hecht team dat samen de kar wil trekken de komende tijd. Een team waarvan ik met volle inzet en enthousiasme de lijsttrekker wil zijn. Hopelijk mogen wij u vertegenwoordigen in de gemeenteraad!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.