27 december 2023

Column De Toren van Twenterand

Het eind van het jaar

Het eind van het jaar brengt ons de laatste politieke bijdrage van 2023 en voor De Toren de laatste publicatie na jaren van samenwerking met de Twenterandse fracties. Om maandelijks hun beschouwingen te kunnen geven over onderwerpen die de partijen bezighouden.

Aan het eind van het jaar kijken wij terug. Voor CDA Twenterand is 2023 wederom een jaar waar we politiek gezien initiatief hebben genomen om onderwerpen op de agenda te krijgen en te houden. Diverse moties en amendementen, op eigen initiatief of als mede indiener, zijn ingediend en aangenomen.

Eén daarvan is de motie “Uitbreiding leerplicht”, tijdens de Kadernota 2024. CDA Twenterand vindt door het goed inzetten van de leerplicht, het vroegtijdig signaleren van problemen en door vroegtijdige interventie zwaardere hulp voorkomen kan worden door de inzet van extra leerplicht. In de vergadering van 18 juli is dit ook unaniem door de raad aangenomen.

Een andere ingediende motie ging over begrip en draagvlak creëren in de verschillende kernen van Twenterand. Door nu al met de inwoners in gesprek te gaan over mogelijkheden en elkaar te bewust maken van onze gezamenlijke mogelijke opdracht, voorkom je, als de wetgeving er komt, dat je te laat bent een goed en open gesprek aan te gaan zonder last. Helaas heeft deze motie geen meerderheid van de raad gekregen. Echter aan het eind van het jaar komen er signalen bij ons binnen, dat de motie eigenlijk zo slecht nog niet is.

Het eind van het jaar geeft ons ook de tijd om vooruit te kijken wat het komende jaar ons gaat brengen. Waar willen wij als CDA Twenterand in 2024 ons voor inzetten. Eén onderwerp die op de agenda staat en die wij willen inbrengen is de situatie met de “oude Rabobank” in Vriezenveen. Een doorn in het oog niet alleen voor ons, maar zeker ook voor de omgeving. 2024 zal het jaar zijn waarin wij verwachten daar concrete antwoorden op te krijgen.

En verder zullen wij met de fietsverbinding tussen De Pollen en Bruinehaar aan het werk gaan. Vanuit de recreatieve onderlegger van de gemeente, maar misschien nog wel meer de veiligheid van de individuele fietser, is er volgens ons ruimte om deze verbinding te realiseren.

Het eind van het jaar nemen wij ook de tijd u fijne feestdagen toe te wensen. En richting het nieuwe jaar u en uw naasten de beste wensen toe te laten komen. Wij wensen u Gods zegen toe.

 

Henk Hospers, raadslid CDA Twenterand.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.