Als CDA hebben we gekozen voor het thema: ‘Kiezen én Delen’. We zijn er ons van bewust dat er de komende jaren duidelijke keuzes moeten worden gemaakt. Deze keuzes worden gemaakt op basis van onze christendemocratische uitgangspunten:

  • De overheid is er om samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. De overheid is er om onrecht te bestrijden.
     
  • De overheid geeft de mensen en organisaties het vertrouwen om te doen waar ze goed in zijn. Vertrouwen is dus belangrijk. Niet alles hoeft volgens regels en wetten te gebeuren. Mensen en bedrijven weten vaak zelf heel goed hoe dingen geregeld moeten worden.

  • Er moet betrokkenheid zijn tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven.

  • Wij hebben de natuur en de cultuur geërfd van onze (voor) ouders en te leen van de mensen die na ons komen. Dat vraagt dat we verder kijken dan ons eigen belang en onze eigen tijd, ook op financieel gebied. Beheren en beheersen zijn niet voldoende. Om een betere samenleving achter te laten zijn creativiteit en innovatie nodig.

Lees hieronder wat wij belangrijk vinden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.