24 januari 2023

Inbreng CDA "Blesdijk - De Wemekamp"

Op 24 januari 2023 werd o.a. het agendapunt  "Vaststellen bestemmingsplan hoek Blesdijk - De Wemekamp" behandeld. Lees hieronder onze inbreng:

Voorzitter dank u wel.

Insprekers ook hartelijk dank voor het inspreken en het delen van jullie zorgen.

Voorzitter laten we voorop stellen dat wij voor woningbouw zijn, absoluut. Inbreiden waar kan, uitbreiden waar moet. En toch vinden wij dat we dit bestemmingsplan in de raad moeten bespreken. Wij zijn namelijk verbaast hoe er is omgegaan met het ontvangst en de afhandeling van de zienswijzen.

Voorzitter er zijn door reclamanten twee zienswijzen ingediend. Bij het lezen van de zienswijze van reclamant 1 kreeg ik een déjà vu niet één keer maar twee maal.

  1. Er is een brief niet opgemerkt. Onze vraag aan de verantwoordelijk wethouder. Hoe kan dit? Hoe kan het zijn dat er weer een brief, dit maal aangetekend verstuurd, onopgemerkt is gebleven en wat vindt de wethouder, na het horen van de inspreker van de afhandeling.                       
  2. Het vaakst genoemde woord in deze ruimte, in dit huis is toch wel het woord participatie.  

Nu kunnen de inwoners op onze website www.twenterand.nl de participatiescan in vullen. Wij willen graag van de wethouder weten hoe het mogelijk is dat, als de participatiescan ingevuld wordt op onze website, op basis van de gegevens die beschikbaar zijn, het voorbeeld participatietraject route 3 naar voren komt, te weten; “Midden in het centrum van een dorp wil projectontwikkelaar X een appartementencomplex bouwen”. 
Heel mooi onderbouwt hoe het zou moeten, een appartementencomplex bouwen in het centrum van een dorp.

In de zienswijze lezen we dat er gewezen wordt naar de nieuwe omgevingswet die nog niet in werking is gesteld en daarom in overeenstemming met de wet ruimtelijke ordering het bestemmingsplan is voorbereid.

Onze vraag aan de verantwoordelijk wethouder: Hoe kan het zo zijn dat het voorbeeld van de participatiescan niet in de praktijk wordt uitgevoerd maar wel op onze website wordt uitgelicht? En motie 108 opgesteld door de SGP gesteund door 19 raadsleden naast zich neer legt.

Voorzitter, hierbij willen wij het in eerste instantie bij laten.

Dank u wel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.