13 februari 2021

Wim Runhart 'Held van Twenterand'

Traditiegetrouw reikt het CDA Twenterand jaarlijks, rond Valentijnsdag, een bloemetje en een certificaat met de titel ‘Held van Twenterand’ uit aan iemand die zich op een bijzondere manier inzet als vrijwilliger in Twenterand. Dit jaar heeft het CDA Wim Runhart in het zonnetje gezet.

Op initiatief van Wim Runhart is het CDA Twenterand vorig jaar betrokken geraakt bij het idee dat Wim had om wat met de locatie van het voormalige zwembad De Plump te doen.

Als je het hebt over een gedreven en bevlogen vrijwilliger dan is Wim daar een meer dan bijzonder voorbeeld van. Geen moeite is hem te veel en de vele uren die hij besteed aan de MTB route en uitwerking van het idee voor een MTB/fietscross Trainingsveld zijn echt bijzonder te noemen. Dit is een bijzondere uitbreiding van de sport- en bewegingsmogelijkheden in Twenterand met een tak van sport die de laatste jaren erg aan het groeien is, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen.

Uit het contact dat het CDA Twenterand met hem heeft gehad is het concept ontstaan waarop de verdere uitwerking en realisatie van de MTB/fietscross Trainingsveld is gebaseerd. Een bijzonder voorbeeld van hoe een initiatief van een bevlogen vrijwilliger kan leiden tot het ontstaan van een prima plan.

Daarom heeft het CDA Twenterand Wim dan ook uitgeroepen tot “Held van Twenterand’. Uit de handen van fractievoorzitter Roswitha Uitslag – van Riggelen mocht hij het certificaat en de bloemen in ontvangst nemen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.