24 mei 2018

Gerrit bedankt!

Gerrit Kroeze heeft twaalf jaar lang  als volksvertegenwoordiger voor het CDA de democratische verantwoordelijkheid op zijn schouders genomen.

Gerrit zijn motto is Achterveld “first” en niet door het te roepen maar door te doen. Gerrit kan slecht tegen oneerlijkheid, komt op voor mensen, is recht door zee, en bij tegensputteren in de raad verheft hij zijn stem zonder boos te worden maar op zo’n manier dat iedereen stil wordt.

Aan het begin van de vorige periode kreeg Gerrit de Grebbelinie boven water. Hoewel door nieuwe plannen de Grebbelinie onderwater gezet werd, met nieuwe loopgraven, waarbij iedereen door de modder ploeterend voortging en een rollator op de Liniedijk een kansloze missie was, heeft Gerrit er voor gezorgd dat de situatie hersteld werd en de inwoners weer met en zonder rollator over de dijk kunnen wandelen.

Gerrit heeft Leusden wandelgemeente gemaakt. Want als Tubbergen met veel minder inwoners dan Leusden wandelgemeente kan worden, kon Leusden het helemaal. Zo heeft hij partners gezocht, zijn er routes uitgezet en heeft hij Leusden gepromoot. Zonder Gerrit geen wandelgemeente.

Gerrit heeft zich ook ingezet voor lantaarnpalen, een hondenuitlaatgebied, veiliger verkeer, geen pad over de Liniedijk tussen het Zicht en de rotonde. De verbinding in de samenleving leggen, met het hoorngeschal en de kerstviering in de kerk en de borrel in het verzorgingshuis.  Achterveld heeft een discussie gevoerd over asfalt en klinkers maar ik zou willen zeggen Gerrit klinkt nog jaren door.

Gerrit is een ware volksvertegenwoordiger, ontzettend bedankt namens het CDA Leusden-Achterveld-Stoutenburg voor deze bijdrage al die 12 jaar lang.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.