08 juni 2022

Samenwerken in Oudewater

Een gemeenteraad werkt het beste als je samenwerkt. Met alle partijen, ook de partijen die niet in het college vertegenwoordigd zijn. Daarom hebben het CDA en Progressief Oudewater(PO) voor het eerst in Oudewater een samenwerkingsprogramma gepresenteerd. In het programma staan belangrijke onderwerpen waaraan zij de komende vier jaar samen met inwoners willen werken, waaronder participatie en duurzaamheid.

De onderhandelingen voor de coalitievorming waren teleurstellend voor het CDA en PO. Feitelijk hebben het CDA als grootste partij en PO als grote winnaar niet deelgenomen aan de onderhandelingen. De drie partijen van de gevestigde coalitie gingen van meet af aan alleen met elkaar in gesprek.

Het CDA en PO kijken echter vooruit en hebben donderdag 9 juni een samenwerkingsprogramma gepresenteerd. Zij nodigen de coalitiepartijen nadrukkelijk uit om alsnog mee te doen. Raadslid Leendert Oosterom (CDA) en fractievoorzitter Annemarie van’t Veen (PO) zijn enthousiast over de krachtenbundeling.

“We krijgen best wel eens de vraag of stemmen op het CDA wel nut heeft. We zijn nu twee keer de grootste partij geworden maar buiten de coalitie gehouden. Ons antwoord is altijd: Ja! Het heeft zeker zin om te stemmen. De afgelopen vier jaar hebben we dat al laten zien en de komende jaren gaan we daarmee door”, zegt  Leendert Oosterom.

Lees het hele samenwerkingsprogramma hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.