03 januari 2022

Bert Fintelman lijsttrekker CDA Rhenen

Bert Fintelman is de nieuwe lijsttrekker en van CDA Rhenen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

De CDA leden hebben hem unaniem gekozen op de ledenvergadering van 23 december 2021.

Bert Fintelman (1953) heeft er zin in. Hij is heeft veel politieke ervaring op lokaal niveau in verschillende rollen namelijk als raadslid (Overbetuwe en Langedijk) en wethouder (Langedijk en Heerhugowaard). Hij woont sinds 2018 in Rhenen.  Fintelman: “Ik vind het een uitdaging om de kernwaarden van het CDA vorm en inhoud te geven in de huidige samenleving. Omzien naar elkaar, goed zorgen voor deze wereld (ook voor toekomstige generaties), verantwoordelijkheid geven en nemen zijn kernwaarden waarmee wij ons leven invulling willen geven”.

Fintelman zet in op constructief samenwerken. Dat is noodzakelijk met de uitdagende thema’s waar we de komende jaren, ook in Rhenen, aan moeten en mogen werken, zoals: klimaatbewustzijn/energietransitie, wonen voor iedereen, kwalitatief goede zorg binnen betaalbare grenzen, etc.  Hier samen voor staan en gaan! Niet alleen in de gemeenteraad, maar juist met groepen in de gemeenschap die in Rhenen een bijdrage willen leveren aan het gelukkig leven, wonen en werken van de inwoners van Rhenen.

Frank Bongers, voorzitter van CDA Rhenen: “Met Bert heeft het CDA een sterke kandidaat. De kennis en ervaring van Bert worden zeer gewaardeerd. Bert woont enkele jaren in Rhenen en hij heeft zich nu al zeer actief ingezet in de Rhenense samenleving”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.