08 februari 2022

CDA maakt zich zorgen over staat Rijnbrug

 

CDA Rhenen maakt zich ernstige zorgen over de staat van onderhoud van de Rijnbrug. Lijsttrekker Bert Fintelman vindt het opmerkelijk dat de brug, die eenzelfde verkeersintensiteit heeft als de Erasmusbrug (32.000 motorvoertuigen per etmaal) zo weinig aandacht krijgt van de betrokken overheden.

Fintelman: ”Er zijn, naast Rijkswaterstaat, verschillende gemeenten en provincies bij betrokken. Elke overheid benadert de Rijnbrugproblematiek vanuit zijn eigen perspectief. Daardoor ontbreekt er een integraal verhaal. De gemeente Rhenen heeft de afgelopen acht jaar vooral gemopperd, maar het is nu tijd voor actie. We krijgen door inwoners inmiddels alarmerende foto’s toegestuurd, waarin je gaten in de constructie ziet”. 

Fintelman vindt het vreemd dat de overheden op hun handen blijven zitten. “We gaan er vooralsnog vanuit dat het verantwoord is om zoveel verkeer over de brug te sturen. Je moet er niet aan denken dat het mis gaat en de politici achteraf zeggen dat dit nooit had mogen gebeuren. Dat wil het CDA voor zijn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.