22 februari 2022

Lijsttrekker Fintelman van CDA Rhenen, Elst & Achterberg ondertekent manifest "Geen haat in de raad"

CDA Rhenen vraagt aandacht voor de verharding in de politiek en heeft het  Manifest ‘Geen haat in de raad’ ondertekend.

Wie de laatste weken het debat in politiek Den Haag heeft gevolgd zag dat scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen aan de orde van de dag zijn. Elk debat lijkt verder te ontsporen. Uit onderzoekt blijkt dat maar liefst 15% van de raadsleden zelf te maken heeft met bedreigingen.

Lijsttrekker Bert Fintelman: “Het is niet alleen een probleem van de politiek. De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en vele anderen vrijwel dagelijks ervaren. Zowel op straat als online”.

Met het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ staan meer dan 120 CDA-lijsttrekkers op om aandacht en inzet te vragen voor deze problematiek. Fintelman: ”Het CDA zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving”.

CDA Rhenen roept alle partijen op het Manifest ‘Geen haat in de raad’ te ondertekenen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.