24 november 2023

CDA Zilveren Speld voor Chantal Broekhuis

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Utrechtse Heuvelrug kreeg Chantal Broekhuis uit handen van de voorzitter Lizzy Doorewaard de Zilveren Speld uitgereikt. Deze bijzondere speld verdient Chantal door haar tomeloze inzet voor de gemeenschap als een echte CDA-er.

“Chantal heeft zich meer dan 10 jaar enorm ingezet voor provinciaal bestuur en onze lokale afdeling. Als wethouder zeer zichtbaar haar nek uitgestoken voor de goede zaak (kwetsbare jeugd, zorg, armoede, lastig verenigingsgebouw, sociale sector, bosbeheer, vrouwen in de politiek).

Daarbij kreeg soms te maken met grote weerstand, zoals dat vaker gebeurt in ons democratisch bestel. Echter, zij stelde zich kwetsbaar op en bleef overeind, ondanks de druk van verschillende kanten. Zij werkte vanuit de goede intenties met hart voor de kwetsbaren in onze samenleving.

Tevens was zij zeer zichtbaar rond de diverse verkiezingscampagnes, was zichtbaar op straat tijdens Valentijn acties, ging bij ondernemers langs om met ze te praten over hun problemen en om ze een hart onder de riem te steken.
Chantal gaat nu in Sprang Capelle door met haar werk en blijft ze zich inzetten voor initiatieven rond het thema ‘verborgen armoede’

Namens de hele fractie en Bestuur wensen wij haar een succesvolle voortzetting van haar politieke carrière.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.