De Weeshuislaan is een stukje centrum dat nooit is opgeknapt.
16 februari 2022

Bewoners en ondernemers: “Maak de Weeshuislaan nou eens af!”

Terwijl de rest van het centrum mooi is opgeknapt ligt de Weeshuislaan er slecht bij. Bewoners en ondernemers willen dat de Weeshuislaan snel wordt afgemaakt zodat het veiliger en mooier wordt. CDA Zeist is het helemaal met ze eens en dat het veel te lang duurt. 

De Weeshuislaan is het enige stukje centrum dat nooit is opgeknapt. Willem van Schaik en Ton van Harberden van Eetcafé Pandarve vinden dat de gemeente dit veel te langzaam oppakt. “We hadden er begrip voor dat pas na het gereedkomen van het appartementencomplex alles zou worden opgeknapt. We zijn inmiddels alweer een half jaar verder. De lockdown was het moment geweest om dit deel op te knappen. Dan hadden ondernemers er geen last van gehad. We willen onze gasten gewoon ontvangen in een fraaie omgeving”. Dini de Rooij (namens het tegenovergelegen appartementencomplex): “De tegels liggen schots en scheef en het is niet duidelijk waar je precies moet lopen of fietsen. De Weeshuislaan is druk met winkelend publiek en er zijn ook veel bezorgers voor de vele ouderen in ons complex. De gemeente heeft ons jaren geleden extra bomen beloofd. Daar knapt de straat enorm van op.” Het is verder ook onduidelijk waarom de laanstructuur aan het einde van de Antonlaan niet hersteld is.

Ook de stoep in de buitenbocht van de Weeshuislaan, aan de kop van de Antonlaan, moet hersteld worden. Wouter Das (kandidaat-raadslid nummer 6 op de lijst van CDA Zeist) vertelt dat de stoep destijds is verdwenen vanwege de komst van een kiosk. Maar die komt niet meer. Er zou letterlijk geen ruimte meer zijn voor een stoep. Er zou wel een extra zebrapad komen. Het is alleen onduidelijk waar die gebleven is. Gevolg is dat aanwonenden noodgedwongen over de weg moeten lopen. “Levensgevaarlijk voor mijn opa en oma die in het ‘Ovaal’ woont”, volgens Rutger Brouwer, “Zeker nu het weer net zo druk is als vroeger doordat verkeer gewoon weer zoals het hoort via de Markt mag rijden”.

Raadslid Marcel Pluim heeft inmiddels namens het CDA Zeist schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het afmaken van de Weeshuislaan. Daarnaast is de fractie van het CDA Zeist benieuwd of de planning voor de renovatie van het Emmaplein, Markt en Voorheuvel nog volgens planning loopt.

CDA Zeist gaat voor een schone, veilige en fraaie buitenruimte; voor én na de verkiezingen. We nemen onze verantwoordelijkheid. Projecten moet je gewoon afmaken en als de wereld in de tussentijd verandert dan moet je ook niet bang zijn om zaken aan te passen.

De Weeshuislaan is een stukje centrum dat nooit is opgeknapt.
Boasphoto.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.