07 januari 2020

CDA Zeist: Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

De fractie van het CDA in Zeist zal tijdens de raadsvergadering van 14 januari een motie indienen om het college van burgemeester en wethouders te verzoeken zich aan te sluiten bij burgemeesters in de regio die pleiten voor een knalvuurwerk en vuurpijlen verbod. 

Raadslid Vincent van Voorden: “Ook afgelopen jaarwisseling hebben we weer incidenten gezien die ontoelaatbaar zijn. Denk hierbij aan het gooien van vuurwerk naar hulpverleners, autobranden en een woning die is uitgebrand. 

Oud & nieuw is een schitterend feest en een waardevolle traditie, maar zoals we het nu vieren kan het voor ons als fractie niet langer.

Voor ons betekent dat niet alleen een volledig verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen, maar ook het terugbrengen van fatsoen. Alleen op die manier brengen we orde en veiligheid terug tijdens de jaarwisseling. 

Het is ook een kwestie van luisteren naar de professionals zoals de politie, brandweer, artsen en onze burgemeester. Laten we solidair zijn met hen, die dag en nacht inzetbaar zijn voor de goede zaak. Want ook zij verdienen een goede jaarwisseling.”

Klik hier voor de motie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.