13 maart 2018

Groot compliment voor alle medewerkers en vrijwilligers in de Zorg.

Villa l’Abri in Zeist en Raadslid Aline Pastoor (CDA Zeist) overhandigen maandag 12 maart een video aan wethouder Marcel Fluitman, waarmee groot compliment wordt gemaakt aan iedereen in de zorg. Via twitter is de video overhandigd aan Minister Hugo de Jonge. 

In de week van zorg en welzijn wordt er aandacht gevraagd voor de zorg in Nederland. Op veel plekken zijn open dagen en andere festiviteiten. Villa l’Abri in Zeist is een kleinschalige woonvorm met 13 ouderen en heeft bezoek gehad van raadslid Aline Pastoor. De Villa geeft liefdevolle zorg en aandacht concreet vorm en is volgens Aline daarmee een prachtig voorbeeld van hoe de zorg ook kan. “De villa staat midden in de samenleving, aan de rand van het centrum van Zeist. Je ziet de interactie tussen de mensen.  Dit is echt een plek waar het verschil wordt gemaakt”. 

“Juist deze week vragen we extra aandacht voor de zorg. We willen de mooie voorbeelden laten zien en Villa L’Abri is daar één van. Ik wil graag aandacht vragen voor iedereen die in de zorg werkt. Het is niet altijd makkelijk, maar wel heel mooi werk. Bij mijn bezoek aan l’Abri werd ik geraakt door de liefdevolle interactie die er is, de aandacht, maar ook de ruimte die de mensen krijgen voor hun eigen verhaal. Op steeds meer plekken in Nederland ontstaat de ruimte, het gesprek en mogelijkheden om waardig oud te worden. Met deze video wil ik laten zien wat betekenisvolle zorg voor impact heeft op bewoners en medewerkers.” 

Villa L’Abri is een kleinschalige woonvorm voor dertien ouderen. Mensen met somatische klachten en dementerende ouderen wonen samen in een huis. “Het is echt huiselijk, het voelt als thuis. Iedereen heeft een verhaal en daar haken wij op in. We koken met de bewoners, gaan naar de winkel en nemen de tijd voor elkaar. Je mag dingen samen doen maar ook gewoon alleen. Wat past bij de cliënt dat is belangrijk. Aldus Rachel Scholte – teamcoach l’Abri.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.