12 november 2018

Niet alleen, maar samen, dan bereik je meer!

Marcel Pluim stelt zich voor in de Stadspers:

Ik ben een geboren en getogen Zeistenaar, en woon met mijn vrouw en 2 kinderen in de Dichterswijk in Zeist.

De afgelopen jaren ben ik naast mijn werkzaamheden als directeur/ eigenaar van een administratie en advieskantoor ook van jongs af bestuurlijk actief geweest op zowel maatschappelijk en cultureel terrein.  Maatschappelijk gezien ben ik bestuurslid van de Stichting Kerk en Samenleving welke in de gemeente Zeist een 4-tal inloophuizen onder haar hoede heeft. Juist de ontmoeting met anderen, een luisterend oor bieden en het anderen naar de zin maken spelen hierbij een belangrijke rol.  Op het culturele vlak ben ik o.a. betrokken bij de Stichting Muziekstad Zeist welke jaarlijks een muzikaal evenement organiseert wat voor iedereen vrij toegankelijk is.

Het is altijd fijn dat je iets terug kunt doen voor de Zeister Samenleving. 

Sinds de verkiezingen van 21 maart 2018 ben ik benoemd als raadslid van het CDA in de Gemeente Zeist. Mijn keus om mij beschikbaar te stellen voor de gemeenteraad is ook hier gelegen in het feit dat ik ook hier iets wil betekenen voor de Zeister samenleving en daar graag mijn bijdrage aan wil leveren.

Met de “maaltijd” van Zeist hebben we de wensen en behoeften in de samenleving centraal gesteld, samen met de samenleving willen we op zoek naar de aanpak voor onze lokale en maatschappelijke opgaven en ambities. 

De afgelopen weken tijdens de maaltijd van Zeist hebben we veel inwoners gesproken, en dat is goed. Met het bijwonen van het ontbijt gedurende de week van de maaltijd, konden zowel jong als oud spreken met de ambtenaren en raadsleden.  Het bijzondere daar was dat zelfs een meisje van dertien van de waterpolovereniging welke tijdens de training raadsleden op bezoek kreeg, de volgende dag ook naar het ontbijt kwam om met de gemeente in gesprek te gaan. De late night bijeenkomsten in de bibliotheek  en de bezoeken in de wijk waren zeer waardevol. Daaruit blijkt dat de inwoners zowel in Zeist, als de kernen betrokken zijn en willen worden bij hun omgeving. De politiek kan het niet alleen, daar hebben we de inwoners bij nodig. Samen kan je mooie dingen bereiken met en voor elkaar.

We staan toch allemaal voor een Zeist wat we door willen geven!

Ik wil graag de komende vier jaar de schouders er onder zetten om een bijdrage te leveren aan het mooie Zeist.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.