23 oktober 2023

CDA-kamerlid Derk Boswijk op bezoek bij Veteranen Search Team

Op initiatief van het CDA Zeist was kamerlid Derk Boswijk maandagmiddag op werkbezoek bij het Veteranen Search Team in Zeist.

Na een voorstelronde was er een korte introductie verzorgd door de oprichter van het Veteranen Search Team Dennis van der Kraats. Het Veteranen Search Team ondersteunt de politie bij de vermissing van een persoon. Zij bundelen de kracht en kennis van circa 2800 veteranen en overig geüniformeerd personeel. Onderscheidend vermogen ligt in het handhaven van discipline, respect voor de zaak en de participatiedrang onder de vrijwilligers.

Derk Boswijk heeft wel huiswerk meegekregen. Het Veteranen Search Team zoekt naar structurele financiering. Nu is deze stichting afhankelijk van donateurs. Derk Boswijk: “Het gaat tijd worden om net als de Veterareninloophuizen dit initiatief te voorzien van structurele financiële ondersteuning. Ik heb het Veteranen Search Team aangegeven hier mijn inspanningen voor te leveren in de tweede kamer”. 

Marcel Fluitman, Fractievoorzitter CDA Zeist, kijkt terug op een mooi werkbezoek, Marcel Fluitman: “We zijn blij dat Derk Boswijk, ondanks het feit dat hij net vader is geworden en een drukke agenda heeft, tijd heeft vrijgemaakt om dit prachtige initiatief binnen onze gemeentegrenzen te bezoeken. In 2022 is er op initiatief van de VVD een motie aangenomen in Zeist om het Veteranen Search Team onder de aandacht te brengen bij de politiek en de verschillende betrokken ministeries. Met dit werkbezoek geven wij mede invulling aan deze motie en hopen we dat Derk Boswijk een structurele financiering kan bewerkstelligen voor het Veteranen Search Team.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.