21 maart 2019

CDA Vechtstromen behoudt 5 zetels

Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen 5 zetels behaald, evenveel als in 2013. Een mooi resultaat! Vijf jaar geleden was het CDA daarmee de grootste partij in het algemeen bestuur. Niet meer, want Water Natuurlijk (GroenLinks, D66) behaalde 6 zetels. Dat waren er bij de vorige verkiezingen nog 5.

De Algemene Waterschapspartij (lokale partijen) blijft met 3 zetels gelijk, terwijl de VVD van 2 naar 3 zetels gaat. De ChristenUnie gaat van 2 zetels naar 1, net als de Drentse Ouderenpartij. De SGP had een zetel, maar is de komende vier jaar niet meer vertegenwoordigd in het algemeen bestuur van Vechtstromen. 50Plus komt op 1 zetel.De definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen wordt maandagmorgen om 10.00 uur bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijk welke kandidaten straks deel gaat uitmaken van het algemeen bestuur.

De opkomst bij de waterschapsverkiezingen van Vechtstromen was 52,3 procent. Vijf jaar geleden was dat 21,3 procent. Daarbij moet worden aangetekend dat dit een schriftelijke stemming was na de fusie van Regge en Dinkel met Veld en Vecht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.