07 maart 2022

Mysterieuze dartpijlen, actie van jonge politici (PZC 7-3-2022)

HEINKENSZAND - MELITA LANTING

Sinds donderdagnacht staan ze in ieder Borsels' dorp: mysterieuze dartpijlen van reuzenformaat. Afzender: de Borselse pijlen. Wie zit hier achter?

In 's-Gravenpolder staat een pijl met een briefje dat de bibliotheek moet blijven.
In Driewegen richt de pijl zich op verkeersveiligheid en in Ovezande pleit de pijlengooier voor modernisering van een pand. Raadselachtige teksten op even raadselachtige dartpijlen.

Het hele weekend is onduidelijk gebleven wie de afzender is. Op Facebook werd al gespeculeerd.
Iemand denkt aan een Europees kampioenschap pijl- en boogschieten. Maar andere mensen leggen de link met een politieke partij nu de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn.
Nu is duidelijk geworden dat zij het bij het juiste eind hadden. 

Aandacht trekken
Het is een initiatief van drie jonge (kandidaat-)raadsleden die op de kieslijst van het CDA in Borsele staan: Mitchel Vermeulen, Fabian Schenk en Niels Kampstra.
,,We wilden de aandacht trekken", lachen ze. ,,We zijn donderdagavond laat in het donker met drie karretjes vol pijlen en een grondboor door Borsele gereden. We hebben vijftien pijlen gezet, in ieder dorp één."
De teksten zijn niet zomaar gekozen. Die hebben de inwoners van de dorpen zelf aan de politici verteld toen ze eerder dit jaar als eens een toertje langs de dorpen maakten.
Gisternacht hebben de drie mannen het rondje nogmaals gemaakt om zichzelf bekend te maken. Op iedere pijl is nu het logo van hun partij geschilderd.

Aftermovie
Op Facebook delen de mannen hun avonturen met foto's én filmpjes. Inclusief een aftermovie waarin ze uitleggen wie ze zijn.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.