Griffioen

Aanspreekpunt
Ronny Theune - ronnytheune@icloud.com 

 

Misschien wel de meest groene wijk van Middelburg: Griffioen. Ook een wijk met veel betrokken bewoners naar elkaar en dus bouwend aan verbeteringen in en om de wijk.

De wijk Griffioen is prima gelegen, vlak bij het centrum met al haar voorzieningen en toch rustig wonen.

Het is een groene, ruim opgezette wijk met waterpartijen. Er staat een mix van koop- en huurwoningen in deze wijk. De samenstelling qua bewoners kunnen we divers noemen. Dit alles maakt de wijk bijzonder populair bij de inwoners van Middelburg. Een wijk, uniek in zijn soort, ruim van opzet en met veel groen.

Vele vrijwilligers zijn actief in de Griffioen. De samenwerking met de gemeente Middelburg verloopt prettig en constructief. Met z’n allen werken wij aan hetzelfde doel: de leefbaarheid in uw wijk behouden en verbeteren. Ik ben blij dat ik daar als wijkwethouder mijn steentje aan bij kan dragen.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd. Wijkbewoners hebben deelgenomen aan het traject ‘Wijk van de Toekomst’. De uitkomsten zijn vastgelegd in een document dat de visie weergeeft op de langere termijn.

De gemeente betrekt dit document bij de ontwikkeling van concrete projecten en activiteiten in de toekomst voor de Griffioen.

De Griffioen blinkt uit in succesvolle bewonersinitiatieven, zoals de realisatie van Speelhof Hoogerzael en de stichtingen die actief zijn in uw wijk.[1]

 

De Europalaan doorsnijdt de wijk. Met de komst van N57 isl het minder druk geworden op de Europalaan.

Dat biedt kans om het hart van de wijk meer centraal te krijgen, wellicht bij in het huidige winkelgebied.

Een sterk punt van de wijk (groen en speelplekken) is ook de kwetsbaarheid van de wijk en vraagt onderhoud en aansluiting bij de behoeften in de wijk.

 

 

[1] Bron: website gemeente Middelburg

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.