Middelburg-Zuid

Aanspreekpunt

Ronny Theune - ronnytheune@icloud.com

 

Een grote wijk, die groeit. Immers, naast de Magistraatwijk, Reyershove, Veldzigt zijn de plannen voor Essenvelt in fase van uitvoering. Het is belangrijk om het rijke palet aan voorzieningen en faciliteiten kwalitatief verder te versterken. De rijke verscheidenheid aan Middelburgers die in Zuid wonen brengt haar eigen dynamiek mee. Dat vraagt zorgvuldige communicatie, ook met de gemeente. Veel jonge gezinnen vragen andere voorzieningen, dan senioren, die weer andere faciliteiten vragen dan jongeren. Ze zijn er allemaal in Zuid, in ruime mate.

Het nieuwe fietspad langs de Schroeweg biedt de veiligheid in Zuid ten goede komen. CDA wil extra aandacht blijven geven aan veiligheid in en om de wijk, juist ook met betrekking tot het verkeer. Een winkelcentrum moet goed toegankelijk zijn en je moet er goed kunnen parkeren.

CDA wil meer en veilige speelplekken in Zuid en wil daarin meer investeren dan in kunst in de wijk. Kunst mag voor het CDA multifunctioneel zijn: kunst en spelen en zo ontstaan de sprankelplekken in de wijk.

Een nieuwe Jeu de Boulesbaan blijkt in een grote behoefte te voorzien. Aan de karakteristieke molen mag het Molenplein een echt speelplein worden gemaakt.

Zuid: een vitale en sterke wijk met dynamiek en samenhang.

Magistraatwijk

De Magistraatwijk is één van de grootste wijken van Middelburg en heeft bijzonder veel voorzieningen. Sinds eind 2004 heeft het hart van de Magistraatwijk een nieuw woonwinkelcentrum, Parkstate. In dit winkelcentrum kunt u terecht voor meer dan alleen uw dagelijkse boodschappen. In het wijkcentrum Palet treft u zo ongeveer alle wijkvoorzieningen die u kunt bedenken. Er zitten ook twee basisscholen in dit gebouw.

Reyershove

Reyershove is een wijk aan de rand van de stad. U vindt hier veel variaties in koop- en huurwoningen. Er wonen veel jonge gezinnen die hier alle ruimte hebben. In de wijk treft u veel verschillende kleine speeltuintjes aan en een voetbalveldje

Veldzigt

In de groene wijk Veldzigt, aan de zuidkant van Middelburg, zijn veel koopwoningen te vinden. Woongoed verhuurt hier seniorenwoningen in het nieuwe moderne zorgcomplex De Haagbeuk. Het station is vlakbij, dus prima bereikbaar. Veldzigt ligt dicht bij het centrum, op loopafstand van alle voorzieningen die het centrum biedt.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.