Mortiere

Aanspreekpunt

Wim Kant - wimkant@icloud.nl 

 

Woonpark Mortiere is een nieuwe, ruime woonwijk in aanbouw. Aan de zuidrand van Middelburg. Een groene wijk met een heel eigen karakter. Het wordt dé plaats in Zeeland waar architectuur uit de jaren dertig een revival met een Zeeuwse sfeer krijgt; natuurlijk mét de kwaliteiten van vandaag.
Ruim 1000 woningen worden gesitueerd rond een royaal park. Een fraai glooiende golfbaan omsluit de wijk. Alle woningen staan op zeer ruime kavels waardoor het groen ook in de bebouwde gedeelten van het Woonpark overheerst. De eerste koopwoningen zijn in 2005 opgeleverd.

Deze nieuwste wijk van Middelburg heeft een eigen karakter met het elan van een wijk in opbouw. Ook het groen is nog jong, dus klein, maar het wordt ieder jaar meer zichtbaar. De variatie in de woningen is bijzonder. Het is een echte woonwijk, met voorzieningen in de aangelegen wijken Dauwendaele en Zuid. Aandacht vraagt de bereikbaarheid, de bewegwijzering en de voorzieningen in de wijk.

CDA maakte zich sterk voor meer speelvoorzieningen. Er is behoefte aan een jeugdhonk, een buurtgebouw, waarin en waaromheen activiteiten in en door de inwoners van Mortiere kunnen worden gerealiseerd.

Verder zal de komende jaren extra aandacht uitgaan naar de kwaliteit van het wegennet in deze wijk: veilige en goede bereikbaarheid heeft een hoge prioriteit.

CDA wil de komende jaren de bewoners van Mortiere vooral bijstaan in het afmaken van de wijk, het verder aankleden van de wijk in kleinschalige voorzieningen, in leefbaarheid, in activiteiten in de wijk en dat samen. CDA wil het groen in de Mortieren niet beperken tot het golfterrein, maar de wijk groen in gaan kleuren. Immers, groen staat prachtig bij al dat mooie rood van de rijke variatie aan woningen.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.