09 maart 2018

Han van Toornburg (lijstduwer) blikt terug en kijkt vooruit!

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan......

Dat is gemakkelijker gezegd dat gedaan. Zeker als je net als ik zo lang politiek actief geweest bent, om er dan meteen de brui aan het raadslidmaatschap te geven. Het wordt ook vaak als een excuus gebruikt om je maar niet te hoeven verontschuldigen waarom je ermee stopt. En vooral dit laatste vanwege de vele enthousiaste opmerkingen van vrienden en bekenden die de ultieme vraag stellen: “Waarom”.?

Ik sta nu als lijstduwer genoteerd. Ik heb dit bewust aan het bestuur voorgelegd om beslist op een onverkiesbare plaats te staan maar hopelijk toch nog veel stemmen zal trekken.

Bewust; ja, maar ik wil wel blijven bijdragen aan de populariteit van het CDA Albrandswaard. Ik zeg dit met gepaste trots. Ik mag teren op een lange periode waarin ik iets voor het CDA heb mogen betekenen. Ik beschouw mij niet als zodanig, maar toch wel als een bekende persoonlijkheid en populaire politicus (volgens de mening van anderen) binnen de grenzen van Albrandswaard. Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen wil ik voornamelijk als oud-wethouder – hoe kort ook – de kiezer stil laten staan bij de nodige resultaten die ik namens en voor het CDA in het verleden heb binnen mogen halen.

Dat zijn mijn drijfveren om gekoppeld te blijven met dit CDA. Een partij die uitkomt voor haar ideeën, die als zodanig opgenomen zijn in het verkiezingsprogramma en deze ook nastreeft. Een partij die zich constructief opstelt en de samenwerking met andere partijen niet schuwt. Dit alles om de belangen van de samenleving van Albrandswaard te verdedigen.

Dat zijn de redenen die mij een band geven met het CDA. Eerlijkheid, saamhorigheid, duidelijkheid en het naleven van de motto’s: recht is recht en krom is krom en afspraak is afspraak. Competenties die een partij populair maken.

Want op lokaal niveau verschillen de partijen in hun opvattingen, dromen en visies niet veel van elkaar, maar het zijn juist deze competenties van een partij die het verschil kunnen maken.

en het verschil . . . . . . dat zijn wij!!

Ik wens u allen een goede campagne en een klinkende overwinning.

Han van Toornburg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.