Dat was even schrikken! 

Met de volgende tips willen we graag helpen om over de schrik heen te komen. Neem een kopje thee, en ga er even rustig voor zitten.

Hoe overleef ik dit advies?

1. Bedenk dat u niet alleen bent

Je hoeft er nooit alleen voor te staan. Er zijn meer mensen die kunnen worstelen met dit advies. Maar, bedenk jezelf dat er bij de vorige verkiezingen (2018) meer dan duizend mensen op het CDA Albrandswaard hebben gestemd. U bent niet de enige!

2. De uitslag van het kieskompas had veel erger kunnen zijn

Het CDA Albrandswaard kan in ieder geval normaal samenwerken met alle andere partijen, en op die manier ook echt dingen in Albrandswaard realiseren (denk aan de nieuwe voetbalvelden voor VV Rhoon en WCR). We maken met niemand ruzie, we discussiëren hard, maar alleen op de inhoud en we nemen iedereen even serieus. Wat andere partijen doen, of waar ze ruzie over willen maken, moeten ze fijn zelf weten

3. De ontkenningsfase is altijd het zwaarst

Gelukkig heeft u nog tot 16 maart om aan het idee te wennen. En na ontkenning komt altijd acceptatie!

4. We weten dat u ook gewoon voor normen en waarden bent

We doen het uiteindelijk altijd allemaal samen. In Albrandswaard, vinden wij van het CDA, moeten we naar elkaar omkijken, niet alleen voor onszelf leven, en in ieder geval respect voor elkaar hebben. Daar kan je niet tegen zijn, toch?

5. Het CDA is de grootste landelijke partij op lokaal niveau

Bij de vorige verkiezingen behield het CDA Albrandswaard als een van de weinigen haar twee zetels in de Gemeenteraad.

Omdat het CDA een grote partij is die overal wel meedoet, kunnen we snel schakelen in de regio én met Den Haag. Op deze manier kunnen we een ijzersterk CDA-geluid laten horen, en weten we in ieder geval zeker dat er altijd en overal naar ons geluisterd wordt. Uiteraard gebruiken we dat enkel en alleen voor het belang van al onze Albrandswaarders. Klinkt niet gek, toch?

6. We kennen allemaal wel iemand die CDA stemt

En hoe leuk is het om te vertellen dat je ook een van die mensen bent?

7. U hoeft niet meteen een poster van Sander van der Kaaij voor het raam te hangen

Sander is onze lijsttrekker. Hoe vaker we hem zien, hoe beter. Maar, op onze poster staan bijna alle kandidaten van het CDA Albrandswaard! Die kan wel voor het raam, toch? Ziet er ook nog eens heel gezellig uit. We hebben trouwens ook sjaals en jassen! Koop deze merchandise via onze webshop, of mail de campagneleider via [email protected] 

8. Het CDA Albrandswaard is een lokale partij

Er doen 18 Albrandswaarders voor het CDA mee aan de verkiezingen, dus er woont er altijd wel eentje in de buurt! Eigenlijk stemt u dus gewoon op buurtgenoten, die ook zien wat er in de omgeving speelt, en die weten wat er nodig is om problemen op te lossen en kansen te pakken! Klik hier om te zien wie onze kandidaat-raadsleden zijn!

Als lokale partij bepalen we zelf onze standpunten. We zijn het CDA Albrandswaard. Niet het CDA. Maar, voor hulp, waar dan ook vandaan, kunnen we altijd bellen met Kamerleden, Europarlementariërs of bewindspersonen. Daarmee kunnen we voor ons mooie dorp nog meer bereiken!

9. Voor alles is een eerste keer

En de spijt om dingen die je niet hebt gedaan is altijd groter!

10. Niet alle vooroordelen over het CDA zijn waar

Het CDA is wel een christelijke partij, maar je kan ook op het CDA stemmen als je niet christelijk bent. We zijn namelijk ook een volkspartij. Onze aanhang komt overal vandaan. De jongste kandidaat die in Albrandswaard mee doet is 22, de oudste is al een hele tijd terug 65 geworden. En daar tussen zit voor ieder wat wils!

11. Stemmen is geheim!

Dus niemand hoeft het te weten, maar een #stemfie mag natuurlijk altijd!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.