Devie Badloe

Fractieondersteuning

Beste bewoners van Capelle aan den IJssel,

Mijn naam is Devie Badloe, 30 jaar oud en woon al enkele jaren met veel plezier in de wijk ‘s –Gravenland te Capelle aan den IJssel. Op dit moment werkzaam bij een schoolbestuur in het primair onderwijs.

De reden dat ik voor het CDA kies is, omdat ik drie pijlers van belang vind: geloof, opvoeding en onderwijs. Ik heb een passie voor het onderwijs. Goed onderwijs is de sleutel van de toekomst van ieder kind. Het is een basisfundament om kinderen, leerlingen en studenten te vormen tot burgers die klaar zijn voor de arbeidsmarkt en de omgang met elkaar door gedeelde normen en waarden.  Iedereen verdient gelijke kansen in het onderwijs. Niet alleen het niveau is van belang, maar ook het talent. Iedereen kan op zijn of haar manier een bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom wil ik me graag inzetten voor goed onderwijs, schone, veilige en plezierige wijken.

Ik hoop een goede dossierkennis op te bouwen, een vertegenwoordiger te zijn van de Capelse bewoners, overtuigingskracht in de raad en onder de mensen te hebben, te communiceren op alle niveaus op een begrijpelijke manier en goed aan te voelen en uit te dragen wat er nodig is voor onze stad. Ik wil graag het CDA-gedachtegoed uitdragen en vooral als lokale partij van het CDA zichtbaar zijn in Capelle aan den IJssel.

Destijds voor de studie Bestuurskunde gekozen, omdat ik nieuwsgierig ben naar de manieren waarop de samenleving wordt bestuurd en wat de invloed van de politiek hierop is. De gemeente speelt een belangrijke rol bij de ordening van onze stad. Ik heb een brede maatschappelijke belangstelling en vind het leuk om mee te denken over het oplossen van lokale (maatschappelijke) vraagstukken. Het maken van beleid is extra geslaagd wanneer er draagvlak is gecreëerd bij de bewoners en rekening is gehouden met de financiën en wetgeving.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen om op zoek te gaan naar mogelijkheden op de gemeente beter te laten functioneren en te kijken hoe we de stad op een mooie en trotse manier kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Iedereen wilt toch leven in een mooie, schone en veilige omgeving met fatsoen, respect en omkijken naar elkaar?! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.