Erik Harinck

Burgerraadslid

Mijn naam is Erik Harinck. Ik ben 57 jaar en woonachtig aan de Nieuwe Laan in Middelwatering. Capelle is voor mij al lang vertrouwd terrein. Ik woon er vanaf 2010, maar de stad is voor mij niet nieuw. Ik ben opgegroeid in de Alexanderpolder en heb de gereformeerde basisschool gevolgd aan de Bongerd in Schenkel en ken daardoor veel Capellenaren.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als docent aardrijkskunde. Ik ben begonnen op een prachtige LTS in Harderwijk, een ouderwetse vakschool, met een opleiding voor kok, metselaar, automonteur en schilder. In heb daar de waarde geleerd van een goede vakman. Ik ben daarna werkzaam geweest op andere middelbare scholen, waaronder een particuliere school. Daar heb ik de geleerd om met een zakelijke blik naar het onderwijs te kijken. De laatste 15 jaren ben ik teamleider en vervolgens conrector geweest. Ik ben nu schoolleider op de GSR, een christelijke school die net over de stadsgrens in Rotterdam-Oosterflank staat.

Naast het onderwijs ben ik 8 jaar werkzaam geweest als free-lance redactuer bij het vastgoedmagazine PropertyNL. Mijn specialisatie is retail en grootschalige winkelcentra.

Ik ben christen en ben met veel plezier actief lid van de PKN. Ik ben homoseksueel, op dit moment single. Ik ben 4 jaar bestuurder geweest van een landelijke christelijke vereniging voor LHBT-ers.

Ik luister graag naar operamuziek met een sterke voorkeur voor de opera’s van Verdi. Om die reden volg ik al jaren lessen Italiaans. Een andere hobby van mij is het schrijven van korte verhalen en romans.

Ik wil mij voor het CDA inzetten dat Capelle een aangename woonplek, een goede leeromgeving en een uitdagende werklocatie blijft. Het evangelie inspireert mij om in onze samenleving het recht te beschermen en op te komen voor het zwakke. De politiek heeft hierin een grote rol. Twee zaken uit het CDA-programma gaan mij aan het hart; allereerst het onderwijs in deze stad. Capelle heeft een hoog aantal uitvallers en een hoog aantal spijbelaars. Spijbelen is een eerste signaal voor ontsporing. Als we de zorgen en problemen bij de bron aanpakken en daarna een goede basis leggen, kunnen we daarmee veel ellende voorkomen.

Ik wil mijn kennis van het Nederlandse winkellandschap en online winkelconcepten inzetten om te zorgen dat Capelle vitale winkelcentra behoudt.

Een derde punt dat mijn aandacht krijgt is de leefbaarheid van buurten. Het CDA wil dat er buurtconciërges en meer wijkagenten komen. Overlast los je op door én overlastgevers aan te pakken én te zorgen voor een goed leefklimaat waar de menselijke maat leidend is.

Email: [email protected]

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.