13 december 2018

Daniël Huising nieuwe fractievoorzitter

CDA-raadslid Daniël Huising uit Sommelsdijk is gekozen tot nieuwe fractievoorzitter voor het CDA Goeree-Overflakkee. De fractie wees hem aan als opvolger van Tea BothVerhoeven. Tea werd eerder voorgedragen als nieuwe wethouder op GoereeOverflakkee. Liesbeth Keijzer-Westhoeve uit Stellendam zal als nieuw raadslid de CDA-fractie versterken.

Daniël Huising (36) is getrouwd, vader van twee jonge kinderen en docent/coördinator op de CSG Prins Maurits te Middelharnis. Sinds begin dit jaar is hij gemeenteraadslid voor het CDA. Daarnaast is Daniël actief voor het jongerenwerk van de Emmaüskerk in Middelharnis en als tennisleraar in Melissant.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen was Daniël bij het CDA de hoogste nieuwkomer en werd door de inwoners van Goeree-Overflakkee met maar liefst 731 voorkeursstemmen direct gekozen tot raadslid. Daniël: “Met dezelfde energie mag ik met hulp van de andere fractieleden starten aan deze eervolle taak als fractievoorzitter. Wij hopen dat we ook in de komende periode in deze nieuwe samenstelling het verschil kunnen maken voor onze inwoners.”

Tea Both-Verhoeven heeft alle vertrouwen in haar opvolger: “Hoewel Daniël nog niet zo lang deel uitmaakt van de fractie, heeft hij zich al laten zien als een enthousiast en deskundig raadslid. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het fractievoorzitterschap goed zal vervullen.”

Liesbeth Keijzer versterkt CDA-fractie als nieuw raadslid

Met de voordracht van huidig raadslid en fractievoorzitter Tea Both-Verhoeven uit Dirksland als nieuwe wethouder, moest er zowel een nieuwe fractievoorzitter gekozen worden als een nieuw raadslid bijkomen. Het CDA is dan ook heel blij om bekend te maken dat Liesbeth Keijzer-Westhoeve (35) uit Stellendam de fractie komt versterken als het nieuwe raadslid. Liesbeth heeft ook al politieke ervaring als raadslid en fractievoorzitter in de voormalige gemeente Goedereede.

Na de officiële installatie van Liesbeth in de gemeenteraadsvergadering op 13 december aanstaande, bestaat de nieuwe CDA-fractie uit Daniël Huising (Sommelsdijk), Dirk Pijl (Goedereede), Lobke van Oorschot-Coppens (Achthuizen) en Liesbeth Keijzer-Westhoeve (Stellendam).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.